Ajutaţi un tânăr medic să salveze vieţi!

Ultimele Informatii

20.12.2011

Catalin Sandu:

Astazi 20 decembrie 2011 m-am internat din nou la clinica din Freiburg si tot astazi am facut CT si RMN in vederea reevaluarii tumorii, rezultatele carora inca nu le cunosc. De maine incep al treilea ciclu de chimioterapie, iar in jurul Craciunului ma externez. Starea mea actuala este una stabila dupa ce saptamana trecuta am fost internat de urgenta pentru o infectie cu bacteriemie si neutropenie, starea mea generala fiind alterata.

Am citit si eu articolul ziaristei Manola Romalo, fata de care as vrea sa iau pozitie.

Dupa aflarea diagnosticului de cancer in Romania, in luna octombrie, parintii si apropiatii mei s-au interesat unde pot fi tratat corespunzator tinand cont de tipul rar al tumorii. Au ajuns la concluzia ca Freiburg este solutia cea mai buna. Corespondand cu clinica am fost informati ca pentru a fi tratat ca pacient strain platitor trebuie sa existe un depozit de 150.000 euro. Colegii si prietenii mei afland de diagnostic si de suma respectiva au demarat o campanie umanitara admirabila privita din orice unghi si coplesitoare pentru mine, in care suma de 200.000 euro postata de colegi pe site era justificata de adaugarea costurilor pentru transport, cazare, mancare si alte costuri neprevazute pe o perioada lunga ce se anunta si grea. Intre timp parintii mei sustinuti de colegii mei de facultate au depus actele pentru obtinerea si aprobarea formularului E112. Acesta a fost aprobat cand deja se stransese o mare suma de bani si mentionez ca formularul expira la data de 23 decembrie 2011 cand terapia nu este nici pe departe finalizata. De asemenea formularul este aprobat doar pentru chimioterapie si radioterapie, radioterapia nefiind printre optiunile medicilor din Freiburg pentru tratamentul meu. Restul cheltuielilor precum cele pentru investigatiile initiale pentru clarificarea diagnosticului, tratamentul cu Neupogen (medicament foarte scump) in vederea recoltarii de celule stem, recoltarea si conservarea pe termen lung a spermei, analizele efectuate intre curele de chimioterapie etc. au fost suportate pe cheltuiala proprie prin intermediul donatiilor dumneavoastra. Asadar formularul nu acopera in totalitate costurile terapiei care este una complexa si multidisciplinara.

De asemenea exista posibilitatea ca formularul sa nu fie aprobat in continuare, iar pe langa chimioterapie voi fi supus si unei interventii chirurgicale si de doua ori cate unui transplant autolog de celule stem care se anunta a fi costisitoare.

In legatura cu somatia clinicii mentionez ca dorinta acesteia a fost de a elimina informatiile neactualizate de pe site pana la data de 12 decembrie 2011, motiv pentru care site-ul a fost temporar inchis. Colegii mei care se ocupa de site nu aveau cum sa tina pasul cu actualizarea informatiilor in toate limbile in ritmul in care lucrurile se petreceau avand in vedere ca in acea perioada ei se pregateau pentru examenul de rezidentiat, examen ce decide directia medicala a fiecarui absolvent al Facultatii de Medicina. Cu toate acestea au aparut des informatii in limba romana, sacrificandu-si din timpul lor pentru invatat.

Vreau sa va asigur ca banii vor fi folositi exclusiv in vederea tratamentului meu, iar eventualele sume ce vor ramane dupa finalizarea terapiei vor fi directionate spre oameni aflati in aceeasi situatie cu cea in care ma aflu eu acum, in niciun caz in scopuri diferite de cele pentru care au fost donate.

Va multumesc mult pentru sustinerea pe care mi-o oferiti constant din toate punctele de vedere si sper sa va transmit mereu numai vesti bune sau foarte bune.

P.S.: Unga Raducu este tatal meu in ciuda diferentei de nume, diferenta pe care nu as dori sa o explic public ci sa o pastrez in intimitatea familiei mele.

10.12.2011

Site-ul a fost dezactivat temporar pentru a raspunde solicitarii clinicii de a actualiza anumite informatii.

06.12.2011

Vesti din ce in ce mai bune!

La 2 saptamani de la inceperea chimioterapiei, Catalin a renuntat sa mai ia morfina, datorita faptului ca durerile sunt mult mai putin severe.
Miercuri, 30 noiembrie, a inceput cea de-a doua cura de chimioterapie, care a continuat pana vineri, 2 decembrie.

In dimineata zilei de 2 decembrie, lui Catalin i s-a facut un RMN care a evidentiat efectele primei cure de chimioterapie: micsorarea tumorii cu 50%. Vestea extraordinara vine insotita de cea conform careia starea lui Catalin este mult mai buna, comparativ cu cea de dupa prima serie de chimioterapie.

Dupa controlul de peste o saptamana, va urma o serie de 7 injectii pentru stimularea factorilor de crestere, pe toate liniile (maduva, leucocite etc).
Toate acestea sunt posibile cu ajutorul celor care au fost alaturi de Catalin, carora le multumim pentru tot sprijinul.

Va multumim pentru toate formele de ajutor acordat lui Catalin!

22.11.2011

Vești bune!

Cătălin a terminat deja de mai mult de o săptămână prima serie de chimioterapie. N-a fost ușor, dar a depășit zilele cu greață, amețeli și epuizare fizică. Durerile sunt mai puțin intense, doza de morfină necesară e mai mică. Bravo, Cătă!

Şi pentru cei care îl susțin trebuie spus un “Bravo!”, alături de un “Mulţumesc”. Suma care s-a strâns în conturi a depășit ținta de 200.000 euro (la numărătoarea din 21 noiembrie erau aproximativ 205.000 euro). E minunat, vă mulţumim că aţi răspuns cu atâta generozitate și sensibilitate!

Mulțumim și domnului Horațiu Mălăele şi colegilor dumnealui, prin bunăvoința cărora a fost posibil ca încasările de la spectacolul Podu’ din 14 noiembrie să fie donate pentru Cătălin.

Ce urmează?

Deocamdată, Cătă este sub supraveghere medicală pentru alte 2 săptămâni, după care va face încă o serie de chimioterapie.

10.11.2011

Cătălin a început chimioterapia de marți, 8 noiembrie. Săptămâna asta au loc 3 ședințe, urmează apoi o pauză de 3 săptămâni, după care o altă serie de 3 ședințe. Deocamdată Cătă se simte bine, chiar dacă știm cu toții că nu e deloc simplu. Tratamentul este agresiv și de lungă durată, dar ne bucurăm că a început și rămânem încrezători!

Între timp, suma din conturile pentru Cătălin a ajuns la aproximativ 175.000 euro. E grozav, și chiar dacă sunt oricum prea puține cuvintele de mulțumire pentru cei cărora le pasă, mai spunem încă o dată: MULȚUMIM!

Susținerea a rămas puternică, iar zilele trecute s-a concretizat într-o petrecere cu strângere de fonduri în Club Goblin și un stand-up comedy show susținut de trupa Aristocrații în Club Prometheus.

Tot din zona artistică vine încă o foarte plăcută surpriză. Prin amabilitatea domnului Horațiu Mălăele, de altfel unul dintre preferații lui Cătă, încasările din biletele la spectacolul Podu’ susţinut pe 14 noiembrie la Palatul Copiilor vor merge în conturile pentru Cătălin. Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol, online pe www.bilete.ro şi în oficiile Poştei Române, semnalizate Bilete.ro, Sala Palatului, Teatrul Naţional, reţeaua magazinelor “Vreau bilet”, Blt.ro, Librăriile Adevărul, Librăria Mihai Eminescu.

29.10.2011

Cătălin încă este supus investigațiilor medicale în clinica din Freiburg, așa că noutăți în ce privește tratamentul nu sunt deocamdată. Între timp, dr. Michael LaQualia, chirurgul cu cea mai mare experiență în acest tip de tumoră (Sloan Kettering Cancer Center, New York), a aflat despre Cătălin și a promis să analizeze dosarul lui imediat ce va fi tradus în limba engleză, în mod gratuit (costul obișnuit al acestei consultații este de 2000 $).

Strângerea de fonduri continuă, iar solidarizarea din acestă situație nu poate decât să bucure pe toată lumea. Joi seara au avut loc două evenimente caritabile pentru Cătălin, o petrecere de Halloween – în Coyote Club și concertul Benetone Band – Rock For Life – în Jukebox Venue, în cadrul cărora s-au făcut donații de aproximativ 10.000 RON. Vineri, 28 octombrie, Trinitas TV a realizat o emisiune în care au fost invitați pe doi dintre colegii lui, iar Europa FM a realizat un reportaj despre eforturile făcute pentru a-l ajuta pe Cătălin.

Demersurile de a obține un număr de SMS pentru donații nu au avut încă succes, dar sperăm ca zilele următoare să ne aducă vești mai bune.

Azi de dimineață, Cătălin a fost susținut și în cadrul cross-ului Aripi Deschise. Și nu doar în cadrul crossului, ci și pe lângă, de unde avem și o poveste drăguță: prietenii lui Cătă au plecat de la cross spre stația de metrou ca să mai împartă pliante, când cineva i-a abordat – din proprie inițiativă – și i-a întrebat dacă strâng bani pentru Cătălin. Când a auzit că da, le-a oferit imediat 50 lei. Auzise despre Cătă din altă parte și dacă tot i-au ieșit oamenii în cale nu s-a sfiit să ajute. Mulțumim pentru gesturile frumoase, care ne încurajează zilnic că se poate!

25.10.2011

Suma estimată inițial de clinică pentru tratament ca pacient strain a fost de 150.000 euro, noi estimam inca 50.000 euro pentru cheltuieli suplimentare (transport, cazare). Prima consultație cu profesorul de la Freiburg avut loc marți, 25 octombrie și anterior consultatiei s-au depus 5000 euro necesari diagnosticarii. Până acum, rezultatele analizelor efectuate nu au stabilit o direcție clară de tratament, astfel că investigațiile medicale vor continua în zilele următoare.

Marți 25 octombrie, în conturile pentru Cătălin erau depuși 110.853 Euro. Mai mult de jumătate din cât trebuie, dar Cătălin încă are nevoie de noi. Susținerea pe care ați oferit-o în ultimele zile este extraordinară și trebuie să continue până vom reuși să strângem suma necesară. Ceea ce acum o săptămână părea la limita imposibilului acum este realizat mai mult de jumătate. Toate conturile rămân în continuare deschise, numărul de Teledon rămâne activ pentru Cătă, la fel și plățile online. Și disponibilitatea noastră, a colegilor lui, de a vă oferi informații suplimentare rămâne aceeași. Rămânem uniți pentru Cătălin!

24.10.2011

23.10.2011

22.10.2011

Catalin ne transmite ca va candida la primarie dupa ce se va face bine, la cat de popular este !

Advertisements

Comments on: "Ultimele Informatii" (13)

 1. Are un vot sigur si de la mine

 2. Andra Mandra said:

  Votez pt Cata!:)

 3. inca unul!!! ne luptam catalin sa strangem si banii!! fii puternic!!!

 4. Andra Mandra said:

  Regret enorm ca n-am putut sa fiu alaturi de voi la FlashMob! Felicitari, a iesit extraordinar!

 5. Interesant ca nu am cum sa-i trimit un mesaj privat. Pe Facebook e pagina, ori unei pagini nu-i poti trimite mesaj privat, iar aici nu vad lasata vreo adresa de e-mail a lui.

 6. Nicoleta said:

  Sa te faci bine Catalin! multa sanatate!

 7. Andreea said:

  Lupta pentru tine, Catalin! Asa vei lupta si pentru oamenii pentru care ai jurat pe 30 octombrie 2011! Lumea are nevoie de tine! Sa te faci bine si cand vei veni acasa vei avea o galerie mare alaturi. Deja o ai.

 8. ana gudiu said:

  Catalin am auzit de tine si la Arad, multa sanatate si putere sa te faci bine, suntem alaturi !!!

 9. ce mai face cata ?
  a inceput tratament ceva ?
  \

 10. SANATATE MULTA CATA ,
  VEI INVINGE !

 11. Doamne ajuta! sa vina numai vesti bune si de acum incolo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: