Ajutaţi un tânăr medic să salveze vieţi!

Drept la Replica

Doamnei Romalo:

Felicitări! Aţi reuşit încă o dată să arătaţi că omul nu trebuie să se teamă de boală sau moarte, ci în primul rând de semenii săi. Oameni ca dvs., fără respect pentru suferinţa aproapelui sau încercările altora de a-l ajuta. Fără etică, profesionalism, capacitate investigaţională şi putere de discriminare. Fără onestitate şi bun simţ. Nu sunteţi prima şi, din păcate, nici ultima persoană care, cu o conştiinţă supradestinsă a propriei valori, încearcă să se erijeze în apărător altruist al publicului nevinovat.

Dar aveţi şi unele calităţi. Oferiţi, cu o largheţe venită din experienţa declaraţiei fără acoperire şi a calomniei fără consecinţe, scandaluri ieftine şi manufacturate, senzaţionalism sordid de colţul străzii, ştiri spoite şi fabricate. Ne-aţi amintit că nici o faptă bună nu scapă nepedepsită. Şi pentru această lecţie de viaţă care trebuie reîmprospătată periodic vă mulţumesc sincer!

Nu voi comenta lipsa de dovezi pe care se bazează dezvăluirile dvs. Sau tendenţiozitatea crasă. Sau lipsa oricărei încercări de a obţine vreun comentariu de la partea acuzată. Sau interesele meschine ascunse în spatele unui reportaj de acest fel. Sau italicele şi ghilimelele utilizate excesiv, cu un aer de superioritate persiflantă, din spatele cărora răsar nenumăratele capete ale monstrului marin care este “stilul” dvs jurnalistic. Toate acestea reies mult prea clar la o citire superficială a operei dvs.

Vreau să folosesc acest spaţiu pentru a vă ajuta. Pentru că este clar ca aveţi nevoie de ajutor. Cinismul si mizantropia fac casă bună cu paranoia şi delirul. Şi la dvs e casa plină!

În articolul pe care l-aţi semnat se vede îngemănarea perfectă de ură disimulată grosolan şi intelect mediocru. Dacă înţeleg bine dvs credeţi că un om aflat în primejdie de moarte ar planifica o înşelătorie masivă pentru a-şi asigura un viitor de care nu este sigur? Că sute de persoane, prieteni, colegi sau străini care au lucrat benevol din omenie şi compasiune sunt complici la o mega-ţeapă, după cum foarte academic aţi descris o iniţiativă cu rol de binefacere mult prea rară în ţara noastră? Ce conspiraţie balzaciană, ce minte diabolică se ascunde aici! Aţi reuşit să pervertiţi până şi vestea bună a răspunsului la tratament. De ce să vă mai retrageţi în spatele unei nota bene zeflemitoare pusă anume pentru a da o brumă de profesionalism acestui simulacru de articol? Duceţi raţionamentul până la capăt: Cătălin şi-a indus o formă extraordinar de rară de cancer, fără tratament standardizat din lipsă de cazuistică, şi a complotat cu prietenii săi pentru a-şi mobiliza colegii să adune cu aviditate fonduri pentru emigrarea sa într-o ţară săracă aşa cum e Germania, ţară care, spre deosebire de patria mea şi a dvs, nu poate plăti doctorilor excepţionali aşa cum este Cătălin salariile de mii de euro pe care le merită! Non sequitur. Vedeţi cât de ridicol este astfel de scenariu halucinant? Probabil că nu.

Ar mai fi multe de spus. Dar această scrisoare devine deja prea lungă.

Vă îndemn să cereţi iertare tuturor oamenilor de bună credinţă pe care i-aţi jignit, am speranţa că involuntar, acuzându-i de complicitate la înşelătorie.

Vă îndemn să cereţi iertare familiei lui Cătălin, pusă la grea încercare, şi la durerea căreia, sper că tot fără intenţie, aţi contribuit.

Vă îndemn în primul rând să cereţi iertare unui doctor şi unui om deosebit al cărui nume l-aţi terfelit, sper că doar din ignoranţă şi limitare proprie. Eu continuu să sper…

Andrei Voiosu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: